Het glazen pand met de prachtige tuin is in 2007 gebouwd om de druiventeelt van de streek te behouden. Na 1960 stopten de kwekers. Gedwongen door concurrentie en hoge arbeidskosten, met de teelt die ooit kenmerkend was voor het Westland.

De druiven worden geteeld in zeven traditionele druivenserres. Door de druiventrossen te ‘krenten’ ontstaat een volle tros met grote korrels. Dit wordt gedaan door een grote groep
vrijwilligers, die met veel liefde en aandacht de druiven kweken op de wijze die gangbaar was rond het jaar 1900. In de serres hangen diverse druivensoorten, waaronder de Frankenthaler, Muscaat en Alicante. In elke serre hangen zo’n 1500 trossen. De derde serre vanaf het water is een assortimentskas, waar zelfs 42 verschillende soorten druiven worden geteeld en geoogst.

Ben je benieuwd hoe de druiven eruit zien en hoe ze proeven? Kom langs en ervaar het zelf! Of stuur een mail naar info@thevineyardwestland.nl.